Walk and Talk Women | Werkwijze
Walk&Talk Women staat voor het in beweging brengen van vrouwen. Wij richten ons primair op vrouwen met een migratieachtergrond om hun leven en hun positie in de Nederlandse samenleving te verbeteren. Hun begeleiders en consulenten bieden wij handvatten om hun interculturele vaardigheden en - sensitiviteit te vergroten.
empowerment vrouwen migratie achtergrond sport sporten bewegen
518
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-518,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Werkwijze

Onze werkwijze is praktisch, inspirerend, verbindend en met persoonlijke aandacht voor de deelnemers. We hebben onze ideeën voor de trainingen ontwikkeld op basis van onze jarenlange ervaringen met vrouwen in conflictgebieden wereldwijd en op basis van vooronderzoek en gesprekken met vrouwen met een migratieachtergrond, en met medewerkers van gemeentelijke instanties, scholen en organisaties voor zorg en welzijn. Wij combineren verschillende methoden en theorieën en maken o.a. gebruik van spelvormen om mensen naar zichzelf te laten kijken, naar de ander en naar de kracht van diversiteit in de samenleving.

Al onze trainingen worden op maat gemaakt,
passend bij de deelnemers en de context:

  • We maken gebruik van de eigen ervaringen
  • We inspireren met theorie die direct vertaald kan worden naar de praktijk
  • We stimuleren observatie en reflectie
  • We zorgen voor veiligheid in de groep
  • We bevorderen verantwoordelijkheid voor het eigen leerproces

Continuiteit en Samenwerking

Voor het sportonderdeel bieden wij een repliceerbaar model, inclusief  de training van assistent trainers en begeleiding. Dit model kan worden aangepast voor andere doelgroepen. Ons doel is meer vrouwen met een migratieachtergrond in beweging te krijgen. We kunnen daarvoor het project herhalen op een andere plaats, waarvoor we vrouwen opleiden om zelf groepen te begeleiden. En we werken samen met sportverenigingen, organisaties en instanties die het concept willen integreren in bestaande projecten. Lees hier wat anderen over ons zeggen.