Walk and Talk Women | Empowerment voor kwaliteit van leven
Walk&Talk Women staat voor het in beweging brengen van vrouwen. Wij richten ons primair op vrouwen met een migratieachtergrond om hun leven en hun positie in de Nederlandse samenleving te verbeteren. Hun begeleiders en consulenten bieden wij handvatten om hun interculturele vaardigheden en - sensitiviteit te vergroten.
empowerment vrouwen migratie achtergrond sport sporten bewegen
508
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-508,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Empowerment

Empowermenttraining voor kwaliteit van leven met een nadruk op participatie en integratie. Voor vrouwen met een migratieachtergrond. Onze trainingen bestaan uit empowerment en beweging die apart of gecombineerd gegeven kunnen worden.

Empowerment refereert aan autonomie, zelfbeschikking en eigen kracht. Dat is iets wat de Nederlandse samenleving in toenemende mate van mensen vraagt:  voor jezelf opkomen, eigen keuzes maken, initiatief nemen en je eigen netwerk inschakelen als je hulp nodig hebt. Dit blijkt vaak lastig voor vrouwen die uit een cultuur komen waarin deze vaardigheden niet aangeleerd worden. Bovendien hebben ze niet altijd voldoende netwerk opgebouwd om dit met hulp van de directe omgeving op te pikken in de dagelijkse praktijk.

In deze training leren vrouwen die dit moeilijk vinden het heft in eigen hand te nemen. Sleutelwoord is daarbij samenredzaamheid: onderlinge ondersteuning bij de oplossing van individuele problemen. We besteden aandacht aan het delen van ervaringen, contact op basis van gemeenschappelijk belang en interesse en het versterken van het zelfhelend vermogen. Je leert van en met elkaar in een sfeer van veiligheid, waardering en respect. Door elkaars ervaringen te benutten en van elkaars netwerken gebruik te maken, kun je problemen sneller oplossen en makkelijker nieuwe vaardigheden en capaciteiten leren. Zo ben je beter in staat je plek in te nemen in de samenleving.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en prijzen  Contact

Welke veranderingen levert dit op?

  • Doorbreken van isolement
  • Toename van gevoel van eigenwaarde
  • Toename van zelfredzaamheid
  • Vergroten van sociaal netwerk
  • Toename van maatschappelijke participatie

Wat je niet in je eentje kunt,
kun je wel samen