Walk and Talk Women | Interculturele sensitiviteit
Walk&Talk Women staat voor het in beweging brengen van vrouwen. Wij richten ons primair op vrouwen met een migratieachtergrond om hun leven en hun positie in de Nederlandse samenleving te verbeteren. Hun begeleiders en consulenten bieden wij handvatten om hun interculturele vaardigheden en - sensitiviteit te vergroten.
empowerment vrouwen migratie achtergrond sport sporten bewegen
512
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-512,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Interculturele sensitiviteit

Spelen met perspectief: een training in interculturele sensitiviteit. Voor professionals, vrijwilligers en studenten die hun interculturele inlevingsvermogen willen vergroten.  

 

Deze training is voor medewerkers bij gemeentes, onderwijs -en zorginstellingen en organisaties die effectiever willen zijn in hun samenwerking met (vooral) vrouwen met een migratieachtergrond, interculturele sensitiviteit willen ontwikkelen en vaardigheden leren aan de hand van eigen voorbeelden uit de praktijk. Cultuurverschil betekent eigenlijk alleen maar dat mensen anders kijken naar dezelfde werkelijkheid. De normen en waarden waarmee je opgegroeid bent, spelen een belangrijke rol in hoe je communiceert. Hoe je luistert, bepaalt wat je hoort en hoe je kijkt, bepaalt wat je ziet. Als je je richt op de overeenkomsten, zie je andere dingen dan als je kijkt naar de verschillen. Ook is het goed te beseffen dat jouw bril niet alleen bepaald wordt door nationaliteit of culturele achtergrond, maar ook door je sekse, opleiding, leeftijd, gezins- of woonsituatie.

 

Het identiteitsspel:  met dit spel bekijk je uit welke facetten je eigen identiteit is opgebouwd en reflecteer je op de waarden die je daaraan toekent en waarom. Ervaar de natuurlijke neiging om te categoriseren, met het risico dat het groepen mensen opsplitst in ‘wij’ en ‘zij’. Het identiteitsspel kan ook los van de training gespeeld worden met een team of afdeling.

 

Van onze trainingen hebben we tevens online versies gemaakt. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en prijzen  Contact

Welke veranderingen levert dit op?

  • Bewustwording van het effect van de eigen cultuur op gedrag en communicatie
  • Kennis van de 6 culturele dimensies van Hofstede
  • Vaardigheden in de omgang met culturele verschillen
  • Effectievere communicatie en samenwerking

Eerst begrijpen, dan pas begrepen willen worden