Walk and Talk Women | Walk & Talk Women
Walk&Talk Women staat voor het in beweging brengen van vrouwen. Wij richten ons primair op vrouwen met een migratieachtergrond om hun leven en hun positie in de Nederlandse samenleving te verbeteren. Hun begeleiders en consulenten bieden wij handvatten om hun interculturele vaardigheden en - sensitiviteit te vergroten.
empowerment vrouwen migratie achtergrond sport sporten bewegen
305
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-305,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-13.6,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive
 

Over ons

Inclusieve samenleving

Walk & Talk Women is door Erica Zwaan en Margreet Houdijk opgericht in 2015. Als collega’s in internationale ontwikkelingssamenwerking werkten we jarenlang samen aan het versterken van vrouwengroepen in conflictlanden door het vergroten van hun rol in thema’s van vrede en veiligheid. Ook in Nederland zetten wij onze kennis en ervaring in voor een inclusieve samenleving. Kijken naar overeenkomsten maar ook benutten van de verschillen verbindt mensen en draagt bij aan een multiculturele samenleving met ruimte voor iedereen.

Erica Zwaan en Margreet Houdijk
Erica Zwaan

Erica Zwaan

Sociale verandering en mensenrechten zijn thema’s waaraan ik  meer dan 20 jaar binnen de internationale samenwerking heb gewerkt. Mijn expertise en persoonlijke interesse ligt bij het versterken van vrouwelijk leiderschap door middel van sport. Het is mooi te zien hoe vrouwen van zich laten horen en met zelfvertrouwen hun leven weer in eigen hand nemen. Ik heb een open houding en weet mensen van verschillende achtergronden te verbinden met elkaar en met zichzelf. In een interculturele omgeving waar het delen van kennis, innovatieve ideeën en het streven naar positieve verandering centraal staan, ben ik op mijn best.

Margreet Houdijk

Margreet Houdijk

Na mijn afstuderen als Cultureel Antropoloog werkte ik meer dan 25 jaar in de internationale ontwikkelingssamenwerking, met vrouwengroepen in veel verschillende culturele contexten. Later heb me gespecialiseerd in coaching van vrouwen en het faciliteren van hun leerprocessen. Ik raak altijd weer geïnspireerd als ik het enthousiasme zie in een groep vrouwen die samenwerkt, elkaar vraagt om mee te denken over persoonlijke vraagstukken en samen bouwt aan eigen kracht. Aandacht en waardering voor andere culturele opvattingen en groeien door te leren van de verschillen vind ik belangrijk. Ik blijf me ontwikkelen om vergelijkend en grensoverschrijdend te denken en werken.

Website Margreet Houdijk